blog bg

Kategória :


Téma - Kulcsszó :

Terrakotta ház Kolumbiában

A Villa de Leyva nevű kolumbiai kisváros mellett található az a terrakotta ház, amit más néven Flinston háznak is becéznek, utalva a Frédi és Béni rajzfilmsorozatra. A konstrukció kb. 500 m2 (5400 négyzetláb vagy square feet), melyet a 64 éves építész, Octavio Mendoza épít folyamatosan helyi agyagból és véleménye szerint talán csak az élete végén fognak befejeződni a munkálatok teljes egészében.

Mendoza vallja :

Észrevettem, hogy városaink és épületeik általában több millió égetett téglából készülnek, melyek rendkívül magas fogyasztási szokásokat váltanak ki, valamint a bolygót károsító tudattalan eljárásokat. Még ennél is rosszabb, ráébredtem, hogy az anyag alakja és tulajdonságai hogyan korlátozzák az építmény építésének és lakásának kialakítását.

Több évnyi gondolkodás ezen a jelenségen arra enged következtetni, hogy más utakra is szükség van a terekhez és azok anyagaihoz való kapcsolódáshoz. Így igyekeztem változtatni a módszeren, így minden olyan technikát alkalmaztam, amit eddig megismertem és úgy döntöttem, hogy a természetes anyagot használom fő anyagként. Olyan sokoldalú műalkotásokat szeretnék létrehozni, amelyek védelemre, pihenésre és/vagy kikapcsolódásra szolgálnak.

Teljes forrás cikk : 2015.10.02 a Cfile.org honlapján.

Octavio Mendoza és háza honlapja : http://www.casaterracota.com/web/index.php/en/
Magyar látogatók csináltak kiváló fotókat a helyről. Szerintük Eco-háznak indult, de szerintem már le is tért erröl az útról, inkább szurrealista ösvényen halad. Ugyanakkor jó bevétel a tulajnak, sok a látogató aki befizeti a belépti dijat. A kutyurink beillik a színekbe.

Forrás képalbum : 2017.08.04. a Facebook honlapján (az oldal csak saját profillal való belépés után látható).